En bok blir till

Först föds tanken och drömmen om att göra en bok. Man går och värper, funderar och skissar. Vissa idéer kommer på natten. Jag började med illustrationerna till min ABC bok. Gjorde listor på vilka djur och figurer som skulle passa till respektive bokstav. Ritade, ritade om, klippte och klistrade. En del av figurerna känner jag en speciell kärlek till.
Isprinsessan, häxan på sin kvast och grodan med kronan på sned är några av favoriterna. Flera av bokstäverna har jag gjort om flera gånger innan jag kände mig klar att lämna till scanning.

Att få illustrationerna scannade och i digitalt format blev nästa milstolpe. Efter hundratals timmar av arbete med att skissa, rita och färglägga var det en obeskrivlig känsla att se provtrycken. Nästa steg var att bestämma format på boken och göra en layout. När färg och form var på plats var det dags att börja grunna på små kluriga rimsagor. Vissa dagar var det lekande lätt att rimma. Andra dagar lite svårare.

Med bankande hjärta var det så äntligen dags att skicka boken till tryck. Att vänta på provtryck var näst intill olidligt spännande. För att inte tala om dagen då böckerna kom och jag med darrande hand kunde öppna den första kartongen.

När jag nu sitter med min bok i handen är det en svindlande och härlig känsla.
Nu hoppas jag att många barn skall få nytta och glädje av Mamma Mias ABC.

Mamma Mia

Lämna ett svar